studio yurt

Designer

Mongoolse stijl

ruimte

Diameter 5m

prijs

Vanaf €15.560,- (excl. BTW)

Levertijd

8 weken

Locaties

Kan overal geplaatst worden en is ook mogelijk voor huizen waar de achtertuin moeilijk te bereiken is.

dit tiny house is geschikt voor

- Kantoor: Ja
- Permanente Bewoning: Ja
- Gastenverblijf: Ja
- Mantelzorg: Ja

De yurt, ook wel joert genoemd, heeft Mongoolse voorvaderen. Er staan er nog vele in Mongolië. De Nederlandse variant is een ‘Fusio’ van Mongoolse traditie en Westerse materiaalkwaliteit. Een joert in ons vochtige land heeft extra bedekking nodig, het materiaal wat we gebruiken stamt uit de scheepvaart en is waterdicht, ook na vele jaren.

Het fundament heeft meerdere lagen. In de Joert kunt u een bureau plaatsen, extra ramen toevoegen en voor de winter een pelletkachel aanleggen. Joerten hebben door hun ronde vorm nooit helemaal het contact met de natuur verloren, wat hoekige huizen natuurlijk missen. Onze joert is solide en houdt over de jaren alle regens tegen. Een dubbelwandige glazen koepel laat u contact maken met de wolken.

Veel mensen houden van ronde ontwerpen. Ze werken er beter en voelen zich minder gestrest. Ronder dan de Yurt gaat bijna niet. Het ontwerp is klassiek, eeuwenoud en beproefd. Echter, we zijn niet in Mongolië, maar in Nederland.

De yurt van 5 meter doorsnee met ca 19 m2 oppervlakte kunt u in een iets grotere tuin plaatsen en elke dag gebruiken voor uw werk.

De Studio Yurt is geconstrueerd voor Europees klimaat en gemaakt met duurzame materialen. Het buitendoek is van speciaal geprepareerd sunbrella plus, een ademend kunstof doek met de eigenschappen van katoen. De verstevigde compacte isolatie neemt minder vocht op en met het ophangsysteem blijft de isolatie op de juiste plek. De staalkabel van 5 mm houdt het dak in een correcte diameter en door deze kabel is het mogelijk om eventueel de steunpalen weg te halen (ruimtebesparing).

Wat maakt deze Studio-yurt zoveel sterker dan traditionele yurts? Het gebruik van solide en duurzame materialen, is het antwoord. De productie hebben we zelf in de hand, hierdoor kunnen we betere service leveren. Het is eenvoudig om beschadigde onderdelen te vervangen. Veel opties en variaties zijn mogelijk qua aantal en positie van de ramen. Er is veel keus in de kleur van het doek. De afwerking is mooi en zorgvuldig. We verzorgen het project van A tot Z. Onze Yurten gaan in tegenstelling tot de originele yurten vele, vele jaren langer mee.

Hoe verwarm ik mijn Studio-yurt?
Hier zijn verschillende mogelijkheden: Vaak is een eenvoudige butagaskachel al voldoende.
Wilt u iets solider en ook sfeervoller: een pelletkachel.
Of direct en effectief: twee elektrische kacheltjes.
Uw Studio-yurt wordt  afgeleverd met stopcontacten zodat u gemakkelijk een aansluiting kunt maken.

Waarin onderscheidt deze specifieke yurt zich van andere yurts?
De hoogte is natuurlijk verschillend: Nederlanders zijn lang, dus moet alles hoger. Maar het belangrijkste zit in de details: het dakraam is bv groot (1.40 m) en heeft dubbel glas.Uw entree is ruim met een dubbele deur (108cm) en nog een zijdeur met glas (90cm). Opbouw Yurt: het fundament is de basis van alles en hiervoor kijken we eerst in uw tuin om te zien hoe vlak alles is en wat voor soort grond (veengrond of zand ). Hiervan hangt veel af.

Fact sheet

Specificatie van Sunbrella buitendoek
Kunstof sumbrella buitendoek, gaat 2x langer mee dan enig ander katoen of polyester/katoen tentdoek.
De Sunbrella marine collectie biedt materialen die speciaal geschikt zijn voor het maken van kappen, huiken, hoezen, spatzeilen en bootkussens.
De collectie bevat verschillende kleuren. De Sunbrella Marine Plus-collectie (zwaar gecoat) is waterdicht en speciaal geschikt voor buitengebruik. Deze kwaliteit wordt gebruikt voor bootkappen. Het materiaal is UV-bestendig en rot- en schimmelvrij. Als het materiaal regelmatig schoongehouden wordt met een borstel en water zal het zijn originele uitstraling voor jaren houden.

SUNBRELLA

SUNBRELLA MARINE

Isolatie

Voor de isolatie van de yurt wordt vilt -100% wol - gebruikt. Beschikbaar in 0, 8 cm dikte, geperst, witte kleur. De vloerisolatie is gemaakt van hennepvezel, een 100% natuurlijk materiaal.

Hout

Het hout dat we gebruiken komt uit oost-Tjechië. Dit hout groeit langzaam vanwege het klimaat en is daardoor duurzamer dan hout uit Nederland. We gebruiken dampdoorlatende folie onder de vloerisolatie. Hierdoor kan condens die ontstaat onder de vloer weg. De houtconstructie blijft zo langer van goede kwaliteit.

Prijs

Hoe te kopen? Met garantie.

Onze Design Garden Studios zijn gebouwd om lang mee te gaan en bestand te zijn tegen regen en harde wind. We geven alle studio's twee jaar garantie. Na deze periode ontvangt u een handleiding voor onderhoud. In "HOE WERKT HET" vind je een methode om de studio goed te financieren.

Klik voor details

Neem contact op

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Boudewijn Richel
Servaes Noutsstraat 14
1074 ED, Amsterdam
bijzonderwonenbeurs@gmail.com
+31 (0) 20 6268469

For English speaking:
Brittany Skara
+31 (0)6 156 54589

facebook: DE HOUTEN STAD