Hoe koop ik een Design Tuinstudio
of Tiny House?

Bouwen in uw achtertuin

Is vrijheid wel meetbaar?

Wanneer u een investering of grote aankoop  doet is het belangrijk te weten wat u doet en waarom. Koopt u een auto of een nieuw tapijt dan is de waarde na 5 jaar minimaal gehalveerd.

Koopt u een tuinstudio of TINY HOUSE dan is de waarde na 5 jaar mogelijk hoger en soms lager afhankelijk van de prijs van uw huis. Waarom is dit zo? De reden is dat u waarde creëert dwz. uw huis breidt zich uit met ca. 8㎡ ,16㎡ of 20㎡. Dit is het geval wanneer u in uw eigen tuin bouwt. Op het staatje onderaan deze tekst  ziet u hoeveel een m2  in uw omgeving gemiddeld kost. Natuurlijk krimpt uw tuin enigszins en hier verliest u waarde. Ook is een tiny house of tuinstudio in uw achtertuin een 'bijgebouw' zonder woonfunctie. Echter 'overall' doet u een goede investering. Uw eco- of design  tuinstudio respectievelijk 'tiny House' is gemaakt om lang mee te gaan in ieder geval 50 jaar.
https://www.hypotheker.nl...

We adviseren dan ook om op die manier uw ECO tuinstudio of TINY HOUSE te financieren namelijk als een 'bijgebouw'. Het is mogelijk te financieren met overwaarde van uw huis of anders geld met een lage rente aan te trekken en via bv. een persoonlijke lening om uw nieuwe  domicilie in de tuin te realiseren.


BOUWEN bij de boer of op eigen kavel of kavel van de gemeente

De Tiny Houses en andere studio's, die u ziet op onze site (behalve de boomstudio) zijn alle vergunningsvrij qua hoogte( zie link naar vergunningen) en kunnen zonder de woonfunctie op diverse locaties geplaatst worden in Nederland.

Wilt u er in wonen langer dan een weekendje dan zijn de eisen van de overheid een stuk steviger. Uw Tiny house kan worden aangepast aan het bouwbesluit van 2012  en u heeft een 'omgevingsvergunning' nodig. TINY HOUSE NEDERLAND heeft veel ervaring en tips waar u bv. een kavel kunt kopen of pachten en waar de mogelijkheden liggen. Tiny Houses kunnen door de bank gefinancierd worden zodra ze verankerd zijn in de grond. Bent u geen fan van hypotheken, dan kunt u ook lenen of uit eigen middelen financieren natuurlijk.

Onderaan staat een staatje met hypotheekrentes ed. U ziet het is minimaal wanneer u zo financiert en niemand weet hoelang we  deze lage rentes nog hebben, dus daarom heel verstandig het zo te doen.

Andere tegemoetkomingen zijn bv.

Hoe nu verder?

In alle gevallen maakt de notaris het koopcontract op en vragen we u 25% van de koopsom bij de notaris, Pepijn de Vries van Bakker Neve notarissen in Leiden, aan te betalen. Met deze aanbetaling wordt uw studio in de verschillende werkplaatsen gemaakt en in de week voor aflevering wordt u verzocht de restbetaling te voldoen bij de notaris. U ontvangt van ons dus geen rekeningen, alleen wanneer u specifieke wensen heeft en iemand van ons bouwteam speciaal bij u een extra werkzaamheid moet verrichten.

Aflevering: het opbouwteam komt samen op de dag dat uw studio wordt afgeleverd en bouwt de studio in één of twee dagen voor u op. Dit is het grote voordeel van PREFAB, het gaat snel en is betrouwbaar.

Neem contact op

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Boudewijn Richel
Servaes Noutsstraat 14
1074 ED, Amsterdam
bijzonderwonenbeurs@gmail.com
+31 (0) 20 6268469

For English speaking:
Brittany Skara
+31 (0)6 156 54589

facebook: DE HOUTEN STAD