Alle studio's en Tiny houses hebben gemeen, dat over alle details goed is nagedacht

De tien meest bijzondere Design studio’s en Tiny Houses  zijn alle ontworpen door Europese toparchitecten. We vinden het belangrijk, dat stijl en leven samengaan.

Leven en werken in een houten' tiny house' ,studio of 'medium house' is duurzaam om verschillende redenen.

Het fundament hoeft niet zwaar te zijn. Meestal voldoen schroefpalen al en eventueel versterken we die met een lichte ringbetonfundering.

Het belangrijkste is echter dat de kwaliteit van het gebruikte hout de laatste tien jaar veel beter geworden is door de behandelwijze van hyper verhitting die het vocht hebben doen verdampen waardoor het niet kan rotten.( zie tekst op deze pagina).

We maken de houten 'Tiny Houses en de Medium houses'  zo sterk dat ze heel lang meegaan.

De sfeer brengt u zelf in het huis ,maar wanneer u de vele modellen ziet op onze pagina, dan weet u snel dat leven in hout  ook de emotionele binding met uw huis kan versterken.

Een houten huis brengt het karakter van de gekapte bomen mee in het ontwerp en heeft om die reden al een bijzondere uitstraling.

Wat zijn 'Medium houses' ? Medium Houses zijn houses tussen 50 en 75M2.

U vindt er reeds enkele op onze homepage en er komen er nog verschillende bij dit voorjaar.
Waarom hout en geen steen of beton?

Uw Thuiswerkstudio is gemaakt van top kwaliteit materiaal.
Ons vochtige Nederlandse klimaat stelt veel eisen aan de bouwwijze. Op de zogenaamde 'factsheets' van de individuele door ons gekozen of door ons geselecteerde ontwerpen leest u alles over de bouwmaterialen.
De ontwerpen bestaan veelal uit thermisch bewerkt hout, meestal drielaags met isolatiemateriaal als bv houtwol tussen deze lagen. Vaak lopen hier ook de elektrische leidingen.

Hout heeft als positieve eigenschap dat het mooi is en levend. Maar is het ook sterk? Thermisch bewerkt hout, dat betekent hout dat onder hoge druk verhit is, is oersterk en heeft een andere consistentie gekregen. De levensduur is minimaal 25 jaar, dat betekent dat met een goede coating uw studio nauwelijks onderhoud nodig heeft en insekten en schimmels uw studio links laten liggen. Thermisch betekent dat al het vocht eerst uit het hout is gezogen door verhitting.

Dit geldt in nog grotere mate voor Accoya-bewerkt hout, meestal "den of Noorse pine". Wat Accoya is ziet u op de video onder de Finland Studio. Wilt u Accoyahout voor uw studio dan is een minimale levensduur van 50 jaar mogelijk. Accoya is een proces dat de cellen van het hout transformeert en zo onaantrekkelijk maakt voor insecten en schimmels, zodat het zeer sterk geworden is, sterker dan het duurste tropisch hout. Accoya kan niet rotten, het transformeert hout tot een bouwsubstantie die sterker is dan steen. Wilt u Accoyahout dan kunnen we dit verzorgen. Het is wel duurder vanwege  de enorme bewerkingen.

Accoya biedt ongekende betrouwbaarheid voor hout; het is uitgebreid getest op slijtvastheid, maatvastheid, weerstand van de coating en is duurzaam en stabiel, Accoya blinkt uit in elk klimaat en is gemodificeerd om 50 jaar mee te gaan.  

Geaccrediteerd door de FSC® en Cradle to Cradle (C2C) Gold Certified ™, is het het enige bouwmateriaal ter wereld dat de C2C Platinum-certificering ™ voor Material Health heeft behaald. Met een lage ecologische voetafdruk, kan het kiezen van duurzaam Accoya bewerkt hout helpen bij het bestrijden van koolstofemissies voor een gezondere wereld.

Het is niet giftig en heeft geen risico op uitspoeling van synthetische verbindingen of chemicaliën, waardoor het veilig en gezond is voor mensen, huisdieren en de aarde.

Isolatie
Tussen elke laag hout zit ook isolatiemateriaal zoals houtwol om ervoor te zorgen dat uw studio warme en koele lucht vasthoudt tijdens de winter- en zomermaanden.

Elke Thuiswerkstudio heeft natuurlijk een eigen karakter, een eigen "texture" zou een architect zeggen. Sommige zijn ook te gebruiken als gastenverblijf met een ingenieuze slaapgelegenheid. Dit stelt weer extra eisen aan het ontwerp. Sommige studios  hebben een toilet of waterpunt, soms een douche. Vaak kunt u deze als extra optie bestellen.

Gemeenschappelijk is dat we  natuurvriendelijke materialen gebruiken die solide en milieuvriendelijk zijn, meestal hout, vaak thermisch bewerkt, waardoor het  zo sterk als steen kan worden, maar haar natuurlijke uitstraling behoudt. Ecologisch betekent voor ons de combinatie van mooi, sterk en CO2-vriendelijk.

In sommige veengebieden gebruiken we bij uitzondering puinbeton gecombineerd met stalen bodemschroeven waarop uw studio dan rust. Vochtige veengrond vereist een solide fundament, op zandgrond zijn grote vlaktegels vaak al voldoende. Hier is geen fundament nodig.

Op alle Thuiswerkstudio's is een garantie voor het materiaal van twee jaar. U krijgt instructies voor het beste onderhoud van uw studio, zodat de 50 jaar ook gehaald worden en uw kinderen er nog plezier van kunnen hebben.

Prefab betekent dat over elk detail nagedacht is en altijd de beste optie gekozen is.

Alle Design Tuinstudio’s worden in een werkplaats gemaakt door competente handwerkslieden. Prefab (prefabricage) betekent, dat alles van te voren op maat gemaakt is en in uw tuin in slechts één of twee dagen op te bouwen is. De wateraansluiting is nog het ingewikkeldste. Voor het fundament dat soms nodig is of het vlak maken van de bouwgrond is een dag nodig. Hiervoor komt ons fundamententeam in actie.

Het klaarmaken van uw Design Tuinstudio in de werkplaats duurt minimaal 6 weken en soms 12 weken. Alles moet precies in elkaar passen, weerbestendig zijn en snel op te bouwen zijn. In de volgende video ziet u hoe secuur dit werk is en met wat voor aandacht elk detail behandeld wordt.

WIE zijn de ontwerpers van uw studio of TINY HOUSE ?

ALLE  DESIGN TUIN STUDIOS en Tiny houses  zijn ontworpen door architecten en ontwerpers die over elk detail hebben nagedacht.

(enkele van onze architecten  en designers)

Frank Marcus

ontwerp het 'OVAL OFFICE 'in een introverte en extraverte editie voor BYBLOS:

Architect Frank Marcus studeerde (cum laude) af aan de Academie van Architectuur en Stedenbouw en heeft (voor een beperkt budget) een aantal bijzondere bio-based gebouwen gerealiseerd. Klimaat, ecologie, energie, sfeer en de wensen van zijn opdrachtgevers stonden daarbij centraal. Het bioklimatische (T)huis is als een hedendaagse, bio-ecologische vorm van wonen ontworpen.
Linda Buisman

De ECOBLOQ studio of Tiny House is multifunctioneelal naar gelang de hoeveel blokken die u toevoegt.Het omvat alle mogelijkheden: van slapen tot koken en douchen. Dit Tiny house kan dus overal worden ingezetwaar het een plaats kan vinden.

LINDA BUISMAN ontwierp de studio speciaal voor Byblos Al op jonge leeftijd is de interesse voor bouwen en de natuur gewekt. Op 11 jarige leeftijd ontwerp ik het huis van de toekomst.  Na een verkennings stage op een architectenbureau start ik in 1999 met de studie bouwkunde aan de HTS in Haarlem. Het liefst zou ik niet alleen gebouwen uitwerken maar ook echt ontwerpen als architect. Na twee jaar stap ik over naar de TU Delft.De studie architectuur sluit ik begin 2008 Cum Laude af met een eervolle vermelding voor mijn afstudeerproject, een nominatie voor de Archiprix 2008 en een TiDO aantekening (Techniek in Duurzame Ontwikkeling)
Rob van der WulpRob van der Wulp sinds 2003 boomhuttenbouwer,daarvoor creatiefin de reclame .wilde op zijn 50ste het roer volledig omgooien.vanuit zijn passie voor hout en de natuur werden het : boomhutten en boomstudio's.Dat deed nog niemand in Nederland , wel in America .Dus kon Rob die kant op.Baan opgezegd en aan de slag. de rest is geschiedenis.Portret Rob van der Wulp
Misak Terzibasiyan


Misak Terzibasiyan's mother, Vappu Viuha, was of Finnish descent; his father, textile designer Edward Terzibasiyan, had Armenian roots. Misak studied at Eindhoven University of Technology from 1985 to 1991 graduating in Architecture, Urban Design and Building Sciences.

After graduating, he worked between 1991 and 1994 as an architect in Cologne. He furthered his architectural career with various offices in the Netherlands between 1994 and 2003. In 2003, Terzibasiyan set up his own architectural studio UArchitects in Eindhoven. He is a member of the welfare committee in various municipalities and regularly publishes on de Architect website.
Boano PrišmontasBoano Prišmontas is een Londense studio voor modulaire design oplossingen Byblos koos 'My room in the garden' uit als beste ontwerp van jonge architecten. Het ontwerp scoorde hoog op de Londen prijs of architecturen.

The London based studio of architects and makers, launched “My Room in The Garden”, an affordable prefab home office. The low-cost solution is easy to assemble and it can be built in one day. The structure is made in London and the modular design can fit a garden of any size. The project aims to address the need for affordable and remote working spaces.

De design Tiny Houses vormen een dienst en zijn een product van:
De Beurs Bijzonder Wonen en Bouwen in Amsterdam.

klik voor details

Neem contact op

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Boudewijn Richel
Servaes Noutsstraat 14
1074 ED, Amsterdam
bijzonderwonenbeurs@gmail.com
+31 (0) 20 6268469

For English speaking:
Brittany Skara
+31 (0)6 156 54589

facebook: DE HOUTEN STAD